VÄLKOMMEN TILL SPRAKFÅLENS BILDBLOGG! hÄR HITTAR DU SKISSER, FÄRDIGA BILDER OCH ANNAT INTRESSANT.


DON´T FORGET TO CLICK THE PIC!

onsdag 7 december 2011

Cisselerade apelsiner


Ännu en historia från min barndom. Denna gång om apelsiner, minsann. Som en rekorderlig hemmafru plägade göra på den gamla goda tiden, inhandlades X kg apelsiner i februari. Det var väl då de var som billigast och kanske godast?
Och vilken veckodag kokades apelsinmarmeladen? Jo, samma söndag som det var Vasalopp. Första söndagen i mars.
Detta kom sig förmodligen av den enkla anledningen att pappa då åkte Vasaloppet (i sin ivriga jakt på en svensk klassiker).

Det var lugnt och fint hemma och radion stod på i köket.
Det puttrade i största grytan och marmeladen blev bara mörkare och mörkare... Mammas marmelad är alltid mörkbrun och sötbesk och just därför väldigt god!

Här ska ni få ett sorts recept, så kan ni också låta grytan puttra i all evighet.
Och apropå det: Skänk en slant till
Frälsis i jul!

Apelsinmarmelad: Vatten, apelsiner och andra citrusfrukter (citron, grapefrukt), tvätta noga skalet, skär tunna skivor, halvera, socker. Koka några timmar.Konservera. Ät.
Svårare än så behöver det ju inte vara!


Dagens boktips: Vinterns goda ting av Anna Bergenström & Fanny Bergenström Alla julars favoritbok! Mat, bak och pyssel och foton att sluka.
Dagens musik: I brist på apelsinlåtar väljer jag en favorit med kastanjer.

2 kommentarer:

AnBr sa...

Oj, bilderna är ju så fiiiina så man vill verkligen ha 1-priset!! Tur det bara är den 7 december ännu så man hinner gissa vidare....

Gunilla Byström sa...

: )