VÄLKOMMEN TILL SPRAKFÅLENS BILDBLOGG! hÄR HITTAR DU SKISSER, FÄRDIGA BILDER OCH ANNAT INTRESSANT.


DON´T FORGET TO CLICK THE PIC!

tisdag 6 december 2011

Kottar


På min skola regerade vaktmästaren Potter. En butter gubbe som inte var nöjd förrän han tagit dagens första ungen i örat. Han kallades Potter, efter en vresig vaktmästare i en TV-serie.
Potter bodde med sin hustru Elsa, den stränga mattanten, längst upp i den gamla skolbyggnaden. Där hade de full kontroll på allt som hände på skolgården.
På en av gräsmattorna växte en brödtall.
När mörkret fallit var syskonen B genast där och plockade de kottar som låg på marken. I kottarna fanns det nötter som smakade väldigt gott. Som svenska pinjenötter.
Aldrig hände det att Potter kom på oss och skällde ut oss för detta tilltag. Kanske förstod han att vi var hungriga och behövde äta allt vi kom över.
Vi var fem barn på en lärarlön...

Dagens boktips 1: Trädets tid av Christel Kvant. En sån där bok som man bara älskar. "Boken vänder sig till alla som älskar träd och som liksom jag känner hur viktigt - livsviktigt rent av - det är att vi åter lär oss att vörda dem och vårda dem."
Dagens boktips 2: Stuck av Oliver Jeffers

5 kommentarer:

Anonym sa...

Men hallå där...?! Den röda tråden liksom försvann... Attans också! Jag som trodde jag hade kommit på det. Ja, ja, jag har ändå aldrig varit så duktig på sådant där. :( Nåja, nya tag så får vi se vad resterande bilder har för sig.
Kram UllaBella

AnBr sa...

Hmmm, trodde också jag hade det... men ett förslag till ledtråd är fortfarande kvar.... avvaktar lite till då...

ARILD sa...

Ha ha, va roligt att ni bryr er!
Ja, flickor det är bara att fortsätta grubbla...

Anonym sa...

Ja, herregud! Det tävlas ju om grejjer från Sprakfåle, liksom. Klart man bryyyr sig! ;)
Ulla

ARILD sa...

Lovely, darling! Breaks my heart!